ALT
0
Twój schowek jest pusty
0 0,00 zł
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Mąki / Pasty / Przekąski / Inne » Makaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di Liguria

Makaron z Ligurii - Fettucce- Pasta di Liguria

Pasta di Liguria
Ciao bello/bella! Rozkoszuj się Włochami bez wychodzenia z domu, dostarczymy Ci to co najlepsze!

Cena: 23,90 zł

( 47,80 zł / kg)

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Importowane produkty z Włoch!

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 11,90 zł

Kod EAN: 8007138000850

Stan produktu: Nowy

Waga: 0,50 kg

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Organiczny makaron z semoliny pszenicy durum
Fettucce, od niepamiętnych czasów podstawowy produkt na stołach w głębi Ligurii, dzięki swojemu charakterystycznemu rustykalnemu i wytrawnemu smakowi idealnie komponuje się z bogatym sosem mięsnym lub grzybowym podczas rodzinnych obiadów.

skład: organiczna semolina z pszenicy durum. Może zawierać gorczycę i soję. Pochodzenie pszenicy: Włochy.

Wartości odżywcze - średnia wartość na 100 g: wartość energetyczna: 1512 kJ/ 357 kcal; tłuszcze 1,5 g w tym 0,3 g tłuszcze nasycone; węglowodany 72 g w tym 2,2 g cukry; błonnik 3,5 g; białka: 12 g; sól: 0,02 g
 

SPRÓBUJ ORYGINALNEGO WŁOSKIEGO PRZEPISU!

Fettucce con “Tuccu” di carne alla Ligure 

SKŁADNIKI:

  • Duży kawałek perfilo lub innego rodzaju wołowiny nadającej się do długiego gotowania.
  • Suszone borowiki
  • Orzeszki piniowe
  • Cebula
  • Marchewki
  • Seler
  • Passata pomidorowa
  • Przecier pomidorowy
  • Czosnek
  • Oliwa z oliwek extra virgin
  • Wino czerwone
  • Rozmaryn
  • Liść laurowy
  • Jagody jałowca
  • Czarny pieprz
  • Starty parmezan
Przygotowanie:
W dużym rondlu podsmaż sporą ilość cebuli, selera i marchewki. Dodaj zmiażdżony ząbek czosnku, kilka jagód jałowca, gałązkę rozmarynu, kilka liści laurowych, kilka plasterków posiekanych, namoczonych suszonych borowików, mielony czarny pieprz i sól. Umieść mięso w rondlu z warzywami i zrumień na dużym ogniu.
Kiedy mięso będzie już dobrze zrumienione, dodaj dużą łyżkę koncentratu pomidorowego.
Zmniejsz ogień i dodaj tyle wody, aby przykryła połowę zawartości garnka. Przykryj luźno pokrywką i gotuj. Sprawdzaj od czasu do czasu i w razie potrzeby dolej więcej wody lub zmniejsz ogień, jeśli woda wrze zbyt szybko. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, gotuj na wolnym ogniu.
Gotuj przez co najmniej 3 godziny. Tylko w ten sposób uzyskasz gęsty, aromatyczny sos, który nada Twojemu daniu niepowtarzalny charakter. Możesz również zacząć gotować go wieczorem
i wznowić rano.

Gdy mięso będzie miękkie, a warzywa zgęstnieją w sos, wyjmij liście laurowe i rozmaryn z patelni i połóż mięso na dużej desce do krojenia. Sprawdź konsystencję sosu: jeśli któreś z warzyw są jeszcze nienaruszone, wymieszaj sos widelcem lub grzbietem drewnianej łyżki, aby je rozdrobnić.
Odłóż część mięsa (które możesz zjeść jako danie główne), posiekaj pozostałą część i dodaj do sosu. Gotuj fettuccine w dużej ilości osolonej wody przez czas podany na opakowaniu, od czasu do czasu mieszając. Odcedź i dodaj do sosu. W razie potrzeby rozcieńcz odrobiną wody z makaronu. Udekoruj startym parmezanem i podawaj.
 
 
 
Liguria
między morzem a górami

Liguria, jeden z najmniejszych regionów Włoch, to kraina jaskrawego kontrastu : wybrzeża (MORZE) i wnętrza (GÓRY). Topografia regionu, oferującego różnorodną gamę produktów, oraz pomysłowość jego mieszkańców sprawiają, że kuchnia liguryjska jest jedną z najzdrowszych i najbardziej zrównoważonych na półwyspie. Niezwykła różnorodność klimatu i stylu życia mieszkańców przyczyniła się do wykształcenia odrębnej koncepcji kulinarnej, łączącej wybrzeże z wnętrzem wyspy, oferującej szeroki wybór smacznych, prostych i autentycznych dań głównych, zrodzonych z mądrości mieszkańców i wykorzystania lokalnych składników.

Makaron liguryjski
Fabryka makaronu rzemieślniczego
Pasta di Liguria to ekologiczny, regionalny specjał, stworzony przez rodzinę Minaglia, która od ponad trzydziestu lat produkuje najwyższej jakości makarony w liguryjskiej głębi lądu. Unikalne kształty makaronu odzwierciedlają wielowiekową tradycję kulinarną jednego z najpiękniejszych regionów Półwyspu Apenińskiego. To zdrowy i autentyczny produkt , wytwarzany wyłącznie z organicznych, naturalnych i lokalnych składników, bez dodatku barwników i aromatów, przetwarzany czystą wodą źródlaną.
To makaron, który podbija podniebienie i serce, opowiadając historię mieszkańców
tej wyjątkowej krainy – Ligurii.

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Copyright 2025 © - mercatowloska.pl | Zarządzaj ciasteczkami | Wszelkie prawa zastrzeżone. Realizacja: osv.pl
zamknij
Kontrast
Wielkość tekstu
Wysokość linii
Odstęp liter
Kursor
Skala szarości
Ukryj obrazy
Czytelna czcionka
Wyłączenie animacji
Wyrównanie tekstu
Nasycenie
Podkreśl odnośniki
Czytnik ekranu
Zresetuj wszystkie ustawienia