- Autor opinii: Jakub Alejski
- Data napisania recenzji: 30-04-2025
- Zdecydowanie polecam....produkty prosto z Italii jakich próżno szukać na naszym rynku. Szeroki wybór…
- Jakość obsługi Klienta
- Czas realizacji
- Ceny produktów
- Jakość produktów
Odkryj prawdziwy smak Toskanii z serem Pecorino Toscana SUPREMO. Ten wyjątkowy, certyfikowany Pecorino Toscana DOP (Denominazione di Origine Protetta) jest starszym i zdecydowanie smaczniejszym odpowiednikiem PECORINO ROMANO. Ten ser to kwintesencja włoskiego rzemiosła. Jako ser owczy długo dojrzewający, spędza w dojrzewalni conajmniej 2 lata, co nadaje mu bardzo wyrazisty smak — bogaty, pikantny i głęboko aromatyczny.
Jest to idealny ser włoski do makaronu CARBONARA lub CACIO E PEPE, który nada autentycznego charakteru każdej potrawie, a dzięki swojej twardości doskonale się ściera. Niezastąpiony element każdej deski serów włoskich, świetnie komponuje się z wędlinami, miodem i orzechami. Wybierz nasz 2-letni Pecorino, by przenieść swoje kulinarne doświadczenia na najwyższy, "SUPREMO" poziom.
Cena: 24,00 zł
( 24,00 zł / 100 g)
dodaj do schowka
Pecorino Toscana SUPREMO
Certyfikowany Toskański 2-letni dojrzewający ser z mleka owczego
o bardzo wyrazistym smaku.
Doskonale komponuje się na deski serów i wędlin jak i do dań włoskich
między innymi do makaronów
Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 14,90 zł
Stan magazynowy: 73 szt.
Stan produktu: Nowy
Waga: 0,10 kg
Pecorino Toscana SUPREMO
Certyfikowany Toskański 2-letni dojrzewający ser z mleka owczego
o bardzo wyrazistym smaku.
Doskonale komponuje się na deski serów i wędlin jak i do dań włoskich
między innymi do makaronów
Tradycja toskańskiej mleczarni Nuovo:
Historia zaczyna się w 1948 roku wraz z narodzinami ojca Venio
w San Donato, małej wiosce położonej kilka kilometrów od San Gimignano w kierunku Volterry. W tamtym czasie dziadek Libero handlował bydłem: podczas gdy owce czekały na sprzedaż, Imola, babcia, opiekowała się nimi i doiła je; z uzyskanego mleka wytwarzała ser, który mieszkańcy wsi przychodzili kupować do jego domu. Cóż, niemal przypadkiem, tak narodziła się tradycja serowarska.
W posiadłości w Castel San Gimignano, zwanej „Il Cardino”,babcia, a następnie ojciec Venio, rozpoczęli produkcję sera: mleko było przetwarzane na surowo za pomocą „presury” (podpuszczki roślinnej) i dojrzewało na drewnianych deskach, nie w chłodni, ale w jednym z pomieszczeń domu.
SKĄD WY TO MACIE !!!!!!!!!!!!!
Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie sklepu.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.