- Autor opinii: Basia_i_Włochy
- Data napisania recenzji: 01-10-2025
- Zakupy u Was to mała podróż do Włoch. Czuć pasję do tych produktów.
- Jakość obsługi Klienta
- Czas realizacji
- Ceny produktów
- Jakość produktów
Cena: 29,80 zł
( 11,92 zł / 100 g)
Cena poprzednia: 47,90 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to 39,90 zł
dodaj do schowka
Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 14,90 zł
Stan magazynowy: 58 szt.
Kod EAN: 8053853990877
Stan produktu: Nowy
Waga: 0,25 kg
Parmezan z serca Apeninów
Parmigiano Reggiano DOP z 993 caseificio cavola to prawdziwa uczta dla zmysłów, stworzona z największą starannością w sercu włoskich Alp. Ten wyjątkowy ser jest owocem tradycji i pasji serowarów, którzy od pokoleń przekazują sobie tajniki produkcji.
Smak górskich łąk w każdej kostce
Wyprodukowany wyłącznie z mleka krów pasących się na żyznych i czystych trawach gór Appenińskich, ten Parmigiano Reggiano zachwyca bogactwem smaku i aromatu. Każdy kęs to podróż przez malownicze włoskie krajobrazy, pełna nut orzechowych, lekko słonych i delikatnie pikantnych.
Długa droga do doskonałości
Proces produkcji tego sera to prawdziwa sztuka. Z 600 litrów mleka powstaje zaledwie jeden krążek o wadze 50 kg. Po długim leżakowaniu w solance i co najmniej 12 miesiącach dojrzewania w specjalnych piwnicach, ser osiąga swoją pełnię smaku. Warto jednak pamiętać, że Parmigiano Reggiano z 993 caseificio cavola może leżakować znacznie dłużej, nawet do 48 miesięcy, zyskując przy tym jeszcze bardziej wyrazisty i złożony charakter.
Złoty medal i tytuł najlepszego parmezanu
Nie bez powodu Parmigiano Reggiano z 993 caseificio cavola zdobywa liczne nagrody, w tym tytuł najlepszego 24-miesięcznego Parmigiano na świecie. To potwierdzenie najwyższej jakości i wyjątkowego smaku, który docenią nawet najbardziej wymagający smakosze.
ZOBACZ JAK POWSTAJE NAJLEPSZY PARMEZAN NA ŚWIECIE!
Najlepszy jaki jadłam, polecam!!!
Idealny do wina i deski serów. Goście zachwyceni. To już nasze kolejne zamówienie.
Nie wiem skąd ta cena, jest najtańszy w Polsce i najlepszy na świecie - szok, topka.
Po prostu pyszny. Duże kryształki tyrozyny, to jest znak, że jest dobrze zrobiony.
Bardzo dobry ser, taki "prawdziwy". Czuć, że długo leżakował. Polecam każdemu.
Super, kruszy się jak trzeba i pachnie obłędnie. Do spaghetti carbonara - mistrzostwo!
Dostałam w prezencie i przepadłam. Ma słodkawe nuty, nie jest za ostry. Idealny balans.
Szybka wysyłka, ser dobrze zapakowany. Co do smaku, to absolutna rewelacja.
Mój ulubiony 24-miesięczny. Ma super ziarnistą strukturę. Top of the top!
Smakuje wspaniale. Nawet mój wybredny syn zajada się startym na makaron.
Próbowałem różnych, ten bije je na głowę. Pełny, intensywny, ale nie przesadzony.
Fenomenalny, górski Parmigiano. Idealnie kruchy, z pięknymi kryształkami tyrozyny i głębokim, orzechowo-owocowym smakiem. Różnica jest wyczuwalna.
Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie sklepu.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.