Ten krem łączy w sobie słodycz dojrzałych pomarańczy z Sycylii z pikantną nutą imbiru, tworząc wyjątkowe i wyraziste połączenie smakowe. Starannie wyselekcjonowane owoce i korzeń imbiru są gotowane z cukrem i sokiem cytrynowym, aby uzyskać gładką, kremową konsystencję, intensywny pomarańczowy smak z pikantną nutą imbiru i orzeźwiający aromat.
To produkt rolnictwa ekologicznego, co oznacza, że pomarańcze i imbir użyte do jego produkcji pochodzą z upraw wolnych od sztucznych pestycydów i herbicydów. Dzięki temu krem jest wolny od szkodliwych substancji chemicznych i zachowuje wszystkie swoje naturalne właściwości prozdrowotne.
Jest bogatym źródłem naturalnych cukrów, witamin i minerałów. Zawiera m.in. witaminę C, potas, magnez, błonnik i imbirynę, substancję czynną imbiru o właściwościach przeciwzapalnych i antyoksydacyjnych. Te składniki odżywcze wspomagają odporność organizmu, poprawiają trawienie i działają antyoksydacyjnie.
To pyszny i zdrowy dodatek do kanapek, naleśników, gofrów i tostów. Doskonale sprawdzi się również jako baza do domowych deserów, sosów i kremów. Możesz go również stosować jako naturalny słodzik do wypieków i innych potraw.
Skład: 40% pomarańcze BIO, 1% imbir BIO, zagęszczony sok jabłkowy, przecier jabłkowy, pektyna owocowa
Wartość odżywcza w 100g:
Energia - 536kJ / 126kcal
Białko - 0,6g
Tłuszcz - <0.5g
Węglowodany - 29g w tym cukry - 26g
Sól - 0,08g
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.