ALT
0
Twój schowek jest pusty
0 0,00 zł
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Mąki / Pasty / Przekąski / Inne » Makaron z Ligurii - Trenette- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Trenette- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Trenette- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Trenette- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Trenette- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Trenette- Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Trenette- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Trenette- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Trenette- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Trenette- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Trenette- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Trenette- Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Trenette- Pasta di Liguria

Makaron z Ligurii - Trenette- Pasta di Liguria

Pasta di Liguria
Ciao bello/bella! Rozkoszuj się Włochami bez wychodzenia z domu, dostarczymy Ci to co najlepsze!

Cena: 23,90 zł

( 47,80 zł / kg)

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Importowane produkty z Włoch!

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 11,90 zł

Kod EAN: 8007138000805

Stan produktu: Nowy

Waga: 0,50 kg

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Organiczny makaron z semoliny pszenicy durum
Zgodnie ze starą liguryjską tradycją, Trenette doskonale komponuje się z pesto, ziemniakami i
zieloną fasolką, ale świetnie nadaje się również do podawania z bogatymi sosami z owoców morza, typowymi dla kuchni riwiery.

skład: organiczna semolina z pszenicy durum. Może zawierać gorczycę i soję. Pochodzenie pszenicy: Włochy.

Wartości odżywcze - średnia wartość na 100 g: wartość energetyczna: 1512 kJ/ 357 kcal; tłuszcze 1,5 g w tym 0,3 g tłuszcze nasycone; węglowodany 72 g w tym 2,2 g cukry; błonnik 3,5 g; białka: 12 g; sól: 0,02 g
 

SPRÓBUJ ORYGINALNEGO WŁOSKIEGO PRZEPISU!

Trenette con gamberi e zucchini genovese 

SKŁADNIKI:

  • Trenette „Makaron liguryjski”
  • Krewetki (co najmniej 3 na porcję)
  • Cukinia genueńska z kwiatami
  • Pietruszka
  • Białe wino
  • Koncentrat pomidorowy
  • Oliwa z oliwek extra virgin
 
Przygotowanie:
Trenette gotujemy w dużej ilości osolonej wody przez czas podany na opakowaniu.
W międzyczasie przygotuj sos:
rozgrzej olej w dużej, głębokiej patelni, dodaj czosnek i zrumień na dużym ogniu. Gdy się zarumieni, dodaj krewetki i smaż przez kilka minut na dużym ogniu. Zakończ pierwszy krok, dodając odrobinę koncentratu pomidorowego i deglasując białym winem. Przelej całą zawartość patelni do pojemnika i postaw patelnię z powrotem na ogniu, dodając czosnek (ten sam, którego użyto wcześniej) i pokrojoną cukinię. Dopraw solą i, jeśli chcesz, papryczką chili. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu. Ostudzone krewetki obierz, zostawiając co najmniej jedną całą na osobę (będziesz jej potrzebować później do dekoracji dania!). Następnie dodaj krewetki i ich sos do cukinii na patelni. Po usmażeniu dodaj kwiaty cukinii pokrojone w paski i posyp pietruszką.

Odcedź makaron i wrzuć go na patelnię z przygotowanym sosem. Udekoruj danie odłożonymi krewetkami. Smacznego!
 
 
 
Liguria
między morzem a górami

Liguria, jeden z najmniejszych regionów Włoch, to kraina jaskrawego kontrastu : wybrzeża (MORZE) i wnętrza (GÓRY). Topografia regionu, oferującego różnorodną gamę produktów, oraz pomysłowość jego mieszkańców sprawiają, że kuchnia liguryjska jest jedną z najzdrowszych i najbardziej zrównoważonych na półwyspie. Niezwykła różnorodność klimatu i stylu życia mieszkańców przyczyniła się do wykształcenia odrębnej koncepcji kulinarnej, łączącej wybrzeże z wnętrzem wyspy, oferującej szeroki wybór smacznych, prostych i autentycznych dań głównych, zrodzonych z mądrości mieszkańców i wykorzystania lokalnych składników.

Makaron liguryjski
Fabryka makaronu rzemieślniczego
Pasta di Liguria to ekologiczny, regionalny specjał, stworzony przez rodzinę Minaglia, która od ponad trzydziestu lat produkuje najwyższej jakości makarony w liguryjskiej głębi lądu. Unikalne kształty makaronu odzwierciedlają wielowiekową tradycję kulinarną jednego z najpiękniejszych regionów Półwyspu Apenińskiego. To zdrowy i autentyczny produkt , wytwarzany wyłącznie z organicznych, naturalnych i lokalnych składników, bez dodatku barwników i aromatów, przetwarzany czystą wodą źródlaną.
To makaron, który podbija podniebienie i serce, opowiadając historię mieszkańców
tej wyjątkowej krainy – Ligurii.

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Copyright 2025 © - mercatowloska.pl | Zarządzaj ciasteczkami | Wszelkie prawa zastrzeżone. Realizacja: osv.pl
zamknij
Kontrast
Wielkość tekstu
Wysokość linii
Odstęp liter
Kursor
Skala szarości
Ukryj obrazy
Czytelna czcionka
Wyłączenie animacji
Wyrównanie tekstu
Nasycenie
Podkreśl odnośniki
Czytnik ekranu
Zresetuj wszystkie ustawienia