ALT
0
Twój schowek jest pusty
0 0,00 zł
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Mąki / Pasty / Przekąski / Inne » Makaron z Ligurii - Penne - Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Penne - Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Penne - Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Penne - Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Penne - Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Penne - Pasta di LiguriaMakaron z Ligurii - Penne - Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Penne - Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Penne - Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Penne - Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Penne - Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Penne - Pasta di Liguria
Makaron z Ligurii - Penne - Pasta di Liguria

Makaron z Ligurii - Penne - Pasta di Liguria

Pasta di Liguria
Ciao bello/bella! Rozkoszuj się Włochami bez wychodzenia z domu, dostarczymy Ci to co najlepsze!

Cena: 23,90 zł

( 47,80 zł / kg)

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Importowane produkty z Włoch!

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 11,90 zł

Kod EAN: 8007138000867

Stan produktu: Nowy

Waga: 0,50 kg

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Organiczny makaron z semoliny pszenicy durum

Typowy dla włoskiej tradycji makaron penne o cylindrycznym, żebrowanym kształcie jest ceniony na całym świecie, szczególnie w towarzystwie sosów na bazie pomidorów. 

skład: organiczna semolina z pszenicy durum. Może zawierać gorczycę i soję. Pochodzenie pszenicy: Włochy.

Wartości odżywcze - średnia wartość na 100 g: wartość energetyczna: 1512 kJ/ 357 kcal; tłuszcze 1,5 g w tym 0,3 g tłuszcze nasycone; węglowodany 72 g w tym 2,2 g cukry; błonnik 3,5 g; białka: 12 g; sól: 0,02 g

SPRÓBUJ ORYGINALNEGO WŁOSKIEGO PRZEPISU!

Penne al pomodoro e olive:

SKŁADNIKI

  • Penne „Makaron liguryjski”
  • Passata pomidorowa
  • Pęczek pomidorów datterini/Piccadilly lub podobnych
  • Oliwki drylowane
  • Oregano
  • Olej chili (opcjonalnie)
  • Czosnek
  • Pietruszka
  • Oliwa z oliwek extra virgin

Przygotowanie :

Pokrój pomidorki koktajlowe na pół i ułóż je na blasze do pieczenia, przekrojoną stroną do góry.    Posyp oregano i skrop odrobiną oliwy i piecz w temperaturze 140°C (280°F) przez około pół godziny. Następnie wyłącz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki i pozostaw blachę w środku, kontynuując przygotowywanie potraw.
Zagotuj wodę na makaron i podgrzej zmiażdżony ząbek czosnku na patelni z oliwą z oliwek (lub olejem chili, jeśli wolisz). Dodaj passate pomidorową, używając 1/2 butelki na 2 osoby, i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut. Kontynuuj dodawanie garści wydrylowanych oliwek. Wymieszaj sos i pozostaw na małym ogniu, podczas gdy makaron się gotuje.
Po ugotowaniu odcedź penne i dodaj je do sosu. Wymieszaj. Wyjmij pomidory z piekarnika, uważając, aby ich nie połamać, i dodaj je do makaronu. Wymieszaj wszystko, aby sos się połączył i podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Liguria
między morzem a górami

Liguria, jeden z najmniejszych regionów Włoch, to kraina jaskrawego kontrastu : wybrzeża (MORZE) i wnętrza (GÓRY). Topografia regionu, oferującego różnorodną gamę produktów, oraz pomysłowość jego mieszkańców sprawiają, że kuchnia liguryjska jest jedną z najzdrowszych i najbardziej zrównoważonych na półwyspie. Niezwykła różnorodność klimatu i stylu życia mieszkańców przyczyniła się do wykształcenia odrębnej koncepcji kulinarnej, łączącej wybrzeże z wnętrzem wyspy, oferującej szeroki wybór smacznych, prostych i autentycznych dań głównych, zrodzonych z mądrości mieszkańców i wykorzystania lokalnych składników.

Makaron liguryjski
Fabryka makaronu rzemieślniczego
Pasta di Liguria to ekologiczny, regionalny specjał, stworzony przez rodzinę Minaglia, która od ponad trzydziestu lat produkuje najwyższej jakości makarony w liguryjskiej głębi lądu. Unikalne kształty makaronu odzwierciedlają wielowiekową tradycję kulinarną jednego z najpiękniejszych regionów Półwyspu Apenińskiego. To zdrowy i autentyczny produkt , wytwarzany wyłącznie z organicznych, naturalnych i lokalnych składników, bez dodatku barwników i aromatów, przetwarzany czystą wodą źródlaną.
To makaron, który podbija podniebienie i serce, opowiadając historię mieszkańców
tej wyjątkowej krainy – Ligurii.

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Copyright 2025 © - mercatowloska.pl | Zarządzaj ciasteczkami | Wszelkie prawa zastrzeżone. Realizacja: osv.pl
zamknij
Kontrast
Wielkość tekstu
Wysokość linii
Odstęp liter
Kursor
Skala szarości
Ukryj obrazy
Czytelna czcionka
Wyłączenie animacji
Wyrównanie tekstu
Nasycenie
Podkreśl odnośniki
Czytnik ekranu
Zresetuj wszystkie ustawienia