ALT
0
Twój schowek jest pusty
0 0,00 zł
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Sery / Wędliny » Gorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowy
Gorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowyGorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowyGorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowyGorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowyGorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowy
Gorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowy
Gorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowy
Gorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowy
Gorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowy
Gorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowy
Nowość

Gorgonzola Dolce Arnoldi DOP - dojrzewający ser pleśniowy

Ciao bello/bella! Rozkoszuj się Włochami bez wychodzenia z domu, dostarczymy Ci to co najlepsze!

Cena: 124,90 zł

( 124,90 zł / kg)

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Importowane produkty z Włoch!

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 11,90 zł

Stan produktu: Nowy

Waga: 1,00 kg

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Królowa włoskich serów pleśniowych

Gorgonzola, jednen z najstarszych i najbardziej cenionych włoskich serów. Ten tradycyjny, farmerski ser pleśniowy posiada certyfikat DOP (od 1996 roku chroniona certyfikatem DOP, co gwarantuje rygorystyczne standardy produkcji, określony obszar wytwarzania oraz najwyższą jakość mleka.) Produkowany jest głównie w Piemoncie i Lombardii i zachwyca swoją wyjątkową konsystencją oraz niepowtarzalnym smakiem.

Gorgonzola charakteryzuje się miękkim, słodkawym miąższem o biało-żółtej lub słomkowej barwie, poprzetykanym żyłkami niebiesko-zielonej pleśni, które nadają mu marmurkowy wygląd i swoisty, pikantny charakter z nutą ziemi. Włoscy smakosze cenią jej kremową konsystencję i jej rozpływającą się w ustach delikatność.

Dojrzewająca przez 3-6 miesięcy Gorgonzola, to ser podpuszczkowy o ostrym, grzybowym zapachu, który doskonale komponuje się z różnorodnymi potrawami. Można ją podawać na desce serów, w towarzystwie owoców i orzechów włoskich, jako dodatek do sałatek i dipów, a także jako aromatyczną przyprawę do makaronu i mięsa. Świetnie sprawdza się również jako składnik sosów, pizzy i innych włoskich specjałów.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Copyright 2025 © - mercatowloska.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone. Realizacja: osv.pl